zondag 10 augustus 2014

We blikken nog 1 keertje terug

We blikken nog een keertje terug op onze vakantie. Gewoon wat was leuk wat niet en wat zouden we zeker nog eens doen of wat helemaal niet meer.

Onze rondreis was precies goed in het aantal dagen. Op deze manier konden we alles op ons gemak doen zonder een strak schema te moeten hanteren.

We zijn blij dat we op het laatste moment een switch hebben gemaakt. Met het toevoegen van Custer State Park en Devils Tower. Zeker het laatste heeft veel indruk gemaakt. Zeker voor die gene die twijfelen, heb je de tijd? het is zeker de moeite waard om er voor om te rijden.

Custer State Park heeft ook z'n charmes met de verschillende loops. Door de wissel konden we Mount Rushmore in de avond en overdag zien. Dat was ook zeker de moeite waard. De avond ceremonie is echt Amerikaans en stelt eigenlijk niet veel voor. Maar ben je er toch, zeker doen. Je betaald 1x parkeren en dat is gelijk voor het gehele jaar (gekoppeld aan je auto niet aan de persoon). Deze valt niet onder de America the Beautifull pas (annual pass). Ondanks het een NP is. Ze zeggen dat je niet voor het park betaald maar voor het parkeren. Best leuk verzonnen.

De Badlands is ook zeker een bezoek waard omdat het weer een hele andere natuur is dan bijv. Custer state park. Neem op de heen of terugweg het plaatsje the Wall gelijk mee. Erg toeristisch maar goed voor een korte stop je rijdt er toch langs.
Bekend om het gratis koude water. Verder is het gewoon een ketting van souvenir winkels en eettentjes opgezet in een setting van terug in de cowboy tijd. Het ijs is er erg lekker :-)
Gratis parkeren.

Yellowstone was wouw wat een kleuren en bronnen. Soms erg warm maar wel erg mooi. Ook hier veel wild life gezien en onze Beer. Tja daar ga je toch wel een beetje voor naar Yellowstone. Maar ook zeker de Elk wat een machtig dier met z'n grote gewij. En uiteraard de Bison. Groot en zo statig. En daar rijd je dan gewoon langs. Super mooi toch dat je dat allemaal mag aanschouwen.

Extra aandacht krijgt van ons ook de prairy dogs. Wat een koddige beestjes zijn dat. Kan je wel uren naar kijken.

Over onze hotels kunnen we kort zijn. Er waren geen slechte. Zeker was de een beter dan de ander. Econolodge was voor ons een nieuwe keten. Niet slecht maar voor het ontbijt, kan je zeggen ik heb wat in mijn maag. Niet meer dan dat. De kamers zijn schoon. De wifi over het al gemeen slecht.

Het slapen in Yellowstone is ons goed gevallen. De reis afstanden op het park zijn al veel dus direct in het park slapen heeft wel zo z'n voordelen.

Wees er met het boeken erg snel bij. Wij hebben 7 maanden van te voren geboekt en hadden al niet meer onze eerste keuze.

Je kan tot een jaar van te voren boeken, zeker doen.

Wij hebben in het Mommoth hotel geslapen 1 nacht met badkamer op de gang. Wij zaten gelukkig tegenover de badkamers dus dat was wel prettig. Op de kamer is uiteraard handiger maar voor 1 nacht goed te doen. Wel heb je een wastafel. De kamers zijn oud maar schoon. Wij hadden een mooi uitzicht en hadden dus ook een elk in de tuin voor ons liggen. Vanuit dit hotel loop je ook naar de terrassen van Mammoth.

De 2de en 3de hadden we het Grant hotel. Deze ligt onderaan het park aan Lakeyellowstone. Hier waren we gelukkig wel van alle gemakken voorzien. Wij vonden dit een prettig hotel met 2 leuke restaurants aan lake yellowstone. (een aanrader)

Wij vonden bij beide hotels de prijzen voor het eten schappelijk. (hadden dit zeker duurder verwacht)

Bij beide hotels waren campwinkels en ook "snackbars" voor de snelle hap.

Het rijden van de Beartooth Highway is ook echt een must als je deze route rijdt. Wat een uitzichten, adem benemend. Gelopen door de eeuwige sneeuw en ook hier volop wildlife. Je rijd op z'n hoogst op

De plaatsen van onze overnachtingen:
Keystone: dichtst bij Mount Rushmore verder niet bijzonder, het heeft een hooft straat met wat winkels en restaurants.
Custer: hier ook een hoofdstraat met winkels en restaurants maar wij vonden het gezelliger dan Keystone ook meer keus in eten.
Sheridan: niet bijzonder. Het restaurant Sanfort Grub and Pub is een aanrader om te eten.
Jackson Hole was voor ons wel de verassing. Een erg gezellig stadje met veel keuze in restaurants. Ons hotel ranch inn lang op loop afstand van dit alles.

De auto's, 3x deze vakantie, waren weer via Alamo. Alle 3 goed bevallen: Chevrolet Captiva, Mustang cabriolet en een Jeep Compass.

Een Cabriolet was leuk voor een week maar zouden het niet nogmaals doen. (geen spijt van deze keer hoor :-)

Het was vaak gewoon te warm met de kap open. Dicht met de airco was vaak een beter optie. (niet gedaan natuurlijk)

De ruimte achterin ging net, achter de bijrijder. Achter de bestuurder was eigenlijk geen optie. Tenzij je een hele kleine bestuurder hebt.

Voor de gemiddelde vakantie ganger is de bagage ruimte veel te weinig. (vandaar dus onze wissel tussendoor)

De afwikkeling bij Alamo was ook weer prima, maar alle 0 bonnen bewaren we toch nog maar even. Ondanks het aandringen van de tank af te kopen bij het verhuur bedrijf blijven we er voor kiezen om hem gewoon weer vol in te leveren. Veel makkelijker en geen risico om op je laatste dampen je auto in te leveren.

De villa in Orlando, deze lag in Tuscan Hill. Een prima locatie t.o.v. de 4 en Prosner Park. Het is 1 van de laatste wijken op de 27.
Hier kunnen we dus kort over zijn Genoten met een hoofdletter G.

En als laatste Delta. Eigenlijk geen bijzonderheden. Alles prima optijd gevlogen. De stewardessen zijn niet bijzonder vriendelijk of onvriendelijk en het eten is als bij alle maatschappijen niet bijzonder, vinden wij.
Wel vonden wij het handig dat je gewoon een flesje water kreeg, ipv dat ze elke keer langs komen met bekertjes. De films waren in ruime keus en apparatuur hiervoor goed. Zelfs kon je ze via je ipad bekijken. Wat op de tussen vlucht wel handig was omdat je daar geen eigen schermpje had. De nieuwere films waren op de binnenlandse vlucht niet gratis maar de oudere wel.

Lees je dit verslag omdat je zelf ook die kant op wilt. Je mag altijd een berichtje achter laten als je vragen hebt. Ik help je graag op weg met het plannen van je vakantie in deze mooie omgeving.

Wij hebben er zeker van genoten.

Wat rest ons nog, het maken van een fotoboek en plannen maken voor de vakantie in 2015. Er borrelt al wel het 1 en ander. Wil je ook deze plannen weer gaan volgen meld je dan aan voor updates via de mail op:

http://bilsengoesflorida.blogspot.nl/



See you real soon




4 opmerkingen:

  1. Super genoten van jullie blog, Arianne ! Ik weet zeker dat wij ook nog een keer die kant op gaan, kan alleen niet zeggen wanneer. De vele km en de hitte houden me een beetje tegen. Bedankt, op naar de volgende keer! Gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan word het nu tijd voor ......foto's! Wanneer kunnen jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow en alweer plannen voor 2015 ... goed bezig!
    Bedankt dat we mochten meelezen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja wat een top reis hebben jullie gehad.
    En al weer aan het plannen voor 2015 ja verslavend he.
    Zitten. U thuis op de bank en de kids willen volgend jaar ook terug!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen